Ekonomi

MilkApp 1.6 milyon TL’lik fon talebiyle yatırım turunda

Türkiye coğrafyasında elde edilen süt ve süt ürünlerinin kalitesini uçtan uca takip ederek sürdürülebilir kılmak için geliştirilen süt analiz cihazı ve yazılımı MilkApp, stok bazlı kitle fonlaması şeklinde çıktı. Şirketin %12 oranındaki hisse arzı ile 1,6 milyon TL’lik fonu hedefleyen teşebbüsün, %20 ilave fonlama ile %14,4’lük pay karşılığında talep 1 milyon 920 bin TL’ye çıkacak. FundTar Tarım Fonu’nun yatırım kararı aldığı İlaç, 5 Mayıs 2023 tarihine kadar Fundfinder platformunda devam edecek.

Süt ve süt ürünleri üreten mandıralar, çiftlikler, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için analiz ve raporlama yazılımları üreten teknoloji girişimi MilkApp, kitlesel fonlama platformu fundbulucu’na yatırım yaptı. Süt ürünlerinin üretimi sırasında oluşan üretim kaçaklarını tespit etmenin yanı sıra ürünlerin hammadde kalitesini ve kimliğini belirleyen bir yazılım olan MilkApp, piyasa ortalamasından ölçüm süresini 60 saniyeye indirerek zaman ve maliyet verimliliği sağlıyor. 10 saniyeye kadar.

Üç yılın sonunda Türkiye’nin en büyük süt analiz hizmet sağlayıcısı ve en büyük süt veri bankası için fon arayan işletme, yatırım türünde şirketin %12’lik hissesinin temini ile 1,6 milyon TL’lik fon talep ediyor. Yüzde 20 ek finansmanla yüzde 14,4’lük payına karşılık talebini 1 milyon 920 bin TL’ye çıkaracak olan MilkApp, yatırım türü fon Tar tarım fonu ile de desteklenecek. 6 Mart Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle işlem görmeye başlayan girişim şirketi, ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 oranında daha fazla pay verecek.

Geleneksel yöntemler sütü ölçmede yetersizdir

Ulusal Süt Konseyi tarafından yayınlanan Ulusal Süt Kalite Raporu verilerine göre toplama yöntemiyle fabrikalara alınan sütlerin ortalama yüzde 40’ında tespit edildiğini söyleyen MilkApp Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mert Ulukurt, dedi: Elde edilen sütlerin en az %10’unda su ekleme düzensizliği tespit edilmiş ve süt yağının %50’den fazlasının uzaklaştırıldığı sonucuna varılmıştır. Günde 2 bin litre süt işleyen bir mandırada hesaplama yapıldığında yıllık mali kaybın 600 bin TL’den fazla olduğu hesaplanıyor. Halihazırda süt analizi yapan sistemlerde 60 saniye ile başlayan ölçüm süresi 150 saniyeye kadar çıkmakta ve bu uzun süreler süte zarar vermenin yanı sıra çevre kurallarından da etkilenen sütün ölçüm sonuçlarına tutarsızlık olarak yansımaktadır. sütün sağlığı

Ölçüm süresini altı kat hızlandırır

Donanım olarak mobiliteye dayalı yepyeni ve gelişmiş bir tasarım sunan MilkApp yazılımı hakkında bilgi veren Ahmet Mert Ulukurt, “MilkApp’in ölçüm modülü, toplama araçlarına entegre edilebilecek bir formda. Bu sayede ek bir çaba gerektirmez. Tüm süt tedarikçilerini tek tek kayıt altına alan ve bu kişileri muhasebe, kalite ve ödeme alanlarında özelleştiren yazılımımız, tüm süt tedarikçileri için kimlik oluşturan, süt ürünlerinin üretimini kolaylaştıran ve uçtan uca bilgi sağlayan bir çalışmadır. izlenebilirlik Çalışmalarımızı benzerlerinden ayıran en değerli unsur ölçüm süresidir. MilkApp, 60 saniye olan piyasa ortalamasından altı kat daha hızlı, 10 saniyede ölçüm yapma yeteneğine sahiptir. Hızlı ölçüm süresi ile sütün gecikmeden tespit edilmesini sağlıyor, kalitesini belirliyor, endüstriyel planlamaya katkı sağlıyor ve bilgileri yıllarca bulutta tutarak sürdürülebilir bir takip sistemi oluşturuyor.”

Fon bulucu Kurumsal İlişkiler Müdürü Mohammad Memory, “Önümüzdeki 5 yılda Türkiye pazarının yüzde 20’sinden fazlasına ulaşarak 50 milyon TL’nin üzerinde net kâr öngören MilkApp, önümüzdeki 5 yıl boyunca yüksek teknolojili üretim için çalışacak. işlem. Üçüncü yılın sonunda şirket değerlemesini en az %50 artırmayı planlayan işletmemiz, dördüncü ve beşinci yıllarda dış pazara açılmayı ve dünya pazarında adından söz ettirmeyi hedeflemektedir. “MilkApp’in bu potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz ve bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızı bu yerli girişimi desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu